Grote Markt Antwerpen krijgt antiekmarkt

De Grote Markt heeft vanaf vorig najaar (2013) wekelijks een antiek-, brocante- en vintagemarkt. Schepen Ludo van Campenhout (N-VA) van Markten en Foren wil met dit initiatief handelaars en horecauitbaters uit de omgeving een boost geven. Van Campenhout wil met de nieuwe weekmarkt ook de antiekhandelaars uit de Kloosterstraat ondersteunen.

De Kloosterstraat, de antiekwinkelstraat van Antwerpen, gaat de laatste tijd achteruit. Dure winkelpanden en minder bezoekers maken het onmogelijk om succesvol handel te drijven. De reacties van de handelaars in de Kloosterstraat op het initiatief van Van Campenhout zijn daarom verdeeld.

“We zijn blij dat de markt er komt omdat het veel mensen gaat aantrekken”, zegt medewerkster Marina Pikaret van antiekwinkel Koetshuis. Hoewel een aantal handelaars blij zijn met de komst van de weekmarkt, zien anderen ook nadelen. Thierry, verkoper bij antiekwinkel Blue Fonts, is het niet eens met zijn collega’s. “Het volk dat naar de markt zal gaan, is helemaal anders. Ze gaan niet bij ons binnenspringen. De antiekmarkt wordt het einde van de Kloosterstraat.” Michèle Leeman van antiekzaak Lord Nelson is eveneens pessimistisch gestemd. “De panden zijn veel te duur en de weekmarkt gaat onze klanten pikken.”

De schepen wil de handelaars geruststellen. Volgens hem is het niet de bedoeling om hen te doen lijden. Op de Grote Markt zelf zouden de handelaars volgens Van Campenhout enthousiast reageren.

 

Foto: WH
De Kloosterstraat is de antiekwinkelstraat van Antwerpen  • Delen viaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter